Hírlevelek
Regisztráció
Orvosok a hálón
Orvosok
Buda Botond dr.
Kérdezzen!
Buda Botond dr.
Vas

58557
QolU1r <a href="http://gzhavypgnhac.com/">gzhavypgnhac</a>, [url=http://mqglhkqeyzyc.com/]mqglhkqeyzyc[/url], [link=http://vurogdznjnaq.com/]vurogdznjnaq[/link], http://byomkifzulwt.com/

58315
Tisztelt Doktor Úr!
Évek óta tartó problémával fordulok Önhöz. Étkezési zavarral küzdök gyerekkorom óta, most 22 éves vagyok, 50kg 168cm, úgy nézek ki, mint aki anorexiával küzd, pedig nem. Nem eszem meg a gyümölcsöket, zöldségeket, félek az új íztől. Próbáltam már többször kóstolni bármit, de amikor beleharapok rám jön olyan nehéz levegővétel, undor, hányinger, az agyam elutasítja és nem tudok mit kezdeni ezzel az egésszel. Annyira megvonom a saját szervezetemtől a vitaminokat, hogy már ettől beteg vagyok. Nem érzem jól magam, folyton fáradékony vagyok, étvágyam sincs, macskaadagokat eszek, nagyon szeretnék hízni de nem tudok be van rögződve ez az elmémbe. Tönkre vagyok idegileg úgy érzem, aggódom magam miatt, hogy ha így folytatom mi lesz velem. Bánt, hogy nem tudok elmenni étterembe, vagy egy egyszerű hamburgerezőbe, mert nem eszem meg, nem vagyok, nem tudok olyan lenni, mint egy normális ember. Nem tudom milyen orvoshoz fordulhatnék a problémámmal. Kérem segítsen!
Köszönöm, várom válaszát!
Edina
Kedves Edina!

Leírása alapján szinte bizonyosra vehető, hogy valamilyen pszichiátriai zavar (vagy esetleg több pszichiátriai zavar "keveréke") áll a problémája mögött. Ebből adódóan elsősorban pszichiáter felkeresését javasolnám --, ha eddig még nem tette volna meg. Az is elképzelhető, hogy a pszichiátriai segítségen kívül pszichológusi vezetésre is szükség lenne.

Természetesen más szakemberek is foglalkoznak ilyen jellegű problémák megoldásával (pl. neurológusként, ideggyógyászként én magam is), azonban ez utóbbiak csak privátban.

Az államilag finanszírozott ("SZTK") egészségügyi ellátórendszerben ugyanis kizárólag pszichiátriai gondozók, szakrendelések orvosai foglalkozhatnak ezzel. Tekintettel arra, hogy az evés- és táplálkozási zavarok a pszichés zavarok egy nagyon különleges részterületét képezik, igen speciális jártassággal, gyakorlattal kell rendelkeznie annak, aki a siker reményében próbál egy-egy ilyen esetet megoldani.

Az természetesen nagy kérdés, hogy az Ön lakóhelye szerint területileg illetékes államilag finanszírozott pszichiátriai szakrendelésen éppen olyan orvos dolgozik-e, akinek megvan a jártassága az evészavarok sikeres kezeléséhez --, vagy nem. Az esetek többségében azért egy általánosan képzett pszichiáternek NINCS elég rutinja az ilyen problémák megoldásához, viszont -- mivel területileg hozzá tartozik -- köteles megpróbálni mégis "barkácsolni" valamit az őt felkereső evészavaros beteggel.
Hogy aztán ebből mi sül ki, az jó kérdés...

Én inkább azt javaslom, hogy magánpraxisban keressen fel olyan (akár Öntől távolabb működő) szakembert, aki ennek a területnek avatott szakértője. (Budapesten pl. Dr. Túry Ferenc professzor urat javasolnám.)

Szerencsés orvosválasztást és mielőbbi javulást kívánva szeretettel köszöntöm, kezét csókolom:

Dr. Buda Botond

_____________________________________
Dr. Buda Botond
ideggyógyász, c. egyetemi docens
az agyérbetegségek specialistája
igazságügyi neurológus szakértő
repülőorvos-szakértő
9700 Szombathely, Szelestey László u. 54.
Rendelés:
hétfő 13.00-19.00, kedd 13.30-17.30, csütörtök 13.00-18.45
Tel.: +36 94 343 417 - +36 20 938 2163
E-mail: ideggyogyaszat@gmail.com
Web: //drbuda.hazipatika.net

58291
EX5ey0 <a href="http://xnrgisiteonl.com/">xnrgisiteonl</a>, [url=http://xydxdjnkkgwy.com/]xydxdjnkkgwy[/url], [link=http://oaianpdkozru.com/]oaianpdkozru[/link], http://tertyhkuwgbn.com/

58121
TZart7 <a href="http://ywodculpiizb.com/">ywodculpiizb</a>, [url=http://sceklcrfgper.com/]sceklcrfgper[/url], [link=http://jrrokfqrujue.com/]jrrokfqrujue[/link], http://hyyqgxadtdfj.com/

58114
87g09V <a href="http://ehgoxjkptxke.com/">ehgoxjkptxke</a>, [url=http://jenmktzpxzqy.com/]jenmktzpxzqy[/url], [link=http://ylysoevruclj.com/]ylysoevruclj[/link], http://nqonojfpmdgi.com/

Összesen: 48 oldal
123456


Bemutatkozás      Szolgáltatások      Rendelő      Kérdezzen!

Buda Botond dr.

neurológia
ideggyogyaszat@t-online.hu

Szponzorált hirdetések